Vårdcentral + middagsmys

Sarah Maria Stefansdotter






Jag hatar att inte veta vad det är som händer med mig. Jag vill förstå allt, varför mår man som man mår? Varför blir jag aldrig frisk, att min kropp är mottaglig för allt och inte svarar på antibiotikakurer. Allt är ett mysterium..

Som jag tidigare skrev så har min värk över ena ögat kommit tillbaka igen. Pannhålsinflammation igen? Nej tack! :( Jag ringde till vårdcentralen och fick komma dit kl 19. Känner att jag inte orkar med detta mer.

Träffade en jättetrevlig läkare som tittade mig i halsen, tröck lite på mina bihålor och pannhåla. Det gjorde såklart ont även fast jag tagit smärtstillande. Man är trycköm. Enligt honom hade Mamma gett mig rätt mängd dos kåvepenin, som är första hands preparat. Jag har varit bra sedan i lördags då jag slutade äta det, men eftersom jag fått tillbaka det nu igen så tyckte han att man kunde testa en annan typ av antibiotika. Se om det blir bättre? För säkerhetens skull tyckte han att man skulle ta en sänka på mig (blodprov), så sjuksköterskan stack mig i fingret. (sånt som jag fått göra på de äldre på demensboendet!) Ett litet stick tror man inte skall kännas, men det gjorde det verkligen. :/ aj aj! Han tyckte också att man skulle röntga min pannhåla för att utesluta att det inte skulle vara något annat jag har. Så hoppas det inte är något allvarligt. Jag skall till läkarhuset i Skärholmen på måndag på "Drop in" och göra det efter jag skrivit den dumma tentan.

För övrigt så har jag haft en jättemysig lugn kväll med godis framför tv:n och Lets Dance. Eric och Cissi kom!  Eftersom vi var på vårdcentralen så åt vi lite senare middag och missade när 5 par hade dansat.

Daniel skrev ett sms, att han skulle till söder och festa. Hade så gärna velat vara med! Som han säger så var det länge sedan vi sågs nu, så får bli ändring på det till nästa vecka. Har för mycket saker att tänka på!
En vecka kvar tills man fyller år och jag toklängtar.....


Mitt stackars långfinger som de stack i. :(


Dags att sova så jag kan orka plugga något imorgon och kanske senare gå ut på kvällen med något hockeylag ;)

Puss på er alla!

Dumma pannhåla.

Jag har fått det tillbaka! Dumma pannhålsinflammation :( Jag slutade äta penicillinet förra lördagen och såklart måste jag ta kortison näsdropparna ändå för att hålla nässlemhinnorna öppna. Det har jag slarvat med. Nu värker det sådär igen och när jag böjer fram huvudet. Jag orkar inte mer! Ipren och alvedon är mina bästa kompisar, så nu får ni rädda mig igen. Jag bara måste plugga, men när jag har ont kan jag inte koncentrera mig. Usch för det här.

Lite te och en kopp varm choklad med grädde i gör iallafall susen.




Vad roligt att tentan just skall handla om läkemedel. Då kan jag ju försöka hitta något bra som gör ett slut på allt detta elände. Kåvepenin, renexin, alvedon, ipren... VAD MER?

Jag får försöka. Får trevligt besök hit ikväll också, min äldsta storebror och hans tjej. Blir middag och Let´s Dance :)
Nu skall jag hoppa i duschen, äta något och försöka läsa lite.

/ Sarah

Älska Mode

MODE


Gud vad jag älskar att läsa om mode och det som är trendigt just nu i tidningarna. Man blir så inspirerad. Om man hade mycket pengar så skulle man också ha lätt att kasta iväg några tusen på dessa läckerheter. Skulle till och med kunna ha en personlig stylist :)





Det är inte den väskan som snart blir min, även fast denna var väldigt snygg. 
 
Jag bara älskar den korthåriga ljusa frisyren som tjejen på bilderna har. Jag har haft så kort hår i nästan hela mitt liv jag levt. Jag är så sugen på att ha så kort igen, fast inga etapper denna gång. Det skall vara lite kortare uppklippt i nacken. Samtidigt vill jag ha kvar mitt fina långa hår som man kan sätta upp i en hästsvans och göra fina frisyrer med. Det får bli någon gång längre fram i framtiden isåfall.

Idag slutade jag tidigare i skolan än väntat och skulle iväg på ett ärende i Huddinge Centrum kl 13. Jag gick till Italienska fiket och åt en fuccacia med god sallad till. Sedan gick jag in och hälsade på Viktor på hans jobb, gick iväg en sväng med honom och köpte en pizza. Trevlans!

Nu skall jag sova, upp tidigt imorrn och plugga. Har slarvat alldeles för mycket idag.
Snart fyller jag år också och då blir det röjj här hemma ;) :D Längtar.


                                                                                                                                                                             With Love from Sarah

Mycket på en dag.

Jag har funnit en person som jag trivs väldigt bra med :) Fred, tack för att du är du!

Har jobbat idag till 16, hann även in till stan för att kolla efter en väska. (tack till F för att jag fick gå tidigare =) ) Önskar mig nämligen  en i födelsedagspresent och den jag hittade blev jag helt förälskad i direkt. En svart DKNY i riktigt läder, underbart snygg  och snart är den min! :D

Jag sprang även in på PhoneHouse och köpte min nya mobiltelefon som kommit in. Äntligen!!!! Så på onsdag flyttas mitt nummer till ett abonnemang, får se hur bra jag kan hålla i pengarna och hålla ner sms/samtalskostnaderna. Håller tummarna.

Nu skall jag släcka lampan, få min efterlängtade skönhetssömn och för en gångs skull få börja lektionen lite senare imorgonbitti.

Vi får väl se hur mycket jag hänger med.



Sarah



En andra chans?

Godkväll.
Har precis kollat på en helt underbar film med Nicolas Cage i huvudrollen.

"En berättelse om en ung kille vid namn Jack Campbell som för 13 år sedan åkte till London för att studera till börsmäklare och lovade sin flickvän Kate att han skulle komma tillbaka om ett år. Vilket han inte gjorde. Utan nu levde Jack det ljuva livet och hade glömt allt om Kate.

Men när Jack på julafton möter den mystiske Cash blir inget som förr. Morgonen efter vaknar Jack upp i en förortsvilla, hans Ferrari har blivit en familjebil, de exklusiva kläderna har bytts ut mot skogshuggarskjortor och han jobbar inte på Wall Street utan på svärfaderns däckfirma. Och bredvid honom i sängen ligger Kate. Han får en andra chans att ställa saker till rätta och får en glimt av sin framtid, vilket gör att han inser att det verkligen är Kate som han älskar."

Ibland önskar jag att kärleken kunde vara lika fin som på film. Att den personen som betyder mest för en skall inse att "man" betyder lika mycket för honom, att allt han gjort var ett misstag och att allt ska bli som förr.

Hur skall man våga komma in någon på livet igen när man blivit så sviken och sårad en gång tidigare. Det är som att försöka ställa sig upp när någon sparkar på en. En stor uppförsbacke med hal is som man försöker gå uppför. Man halkar och ramlar, tårar och motgångar.

En andra chans, vem får det?



Jag vill hålla din hand för evigt, i alla fall i en dröm. I den kan ingen ta dig ifrån mig.
Man måste våga låta kärleken "vara galen" ibland, vad vore inte kärleken utan alla dessa upp och nergångar.

Jag har förändrats som person, lärt mig mycket. Förhoppningsvis något som ger mig nytta i framtiden. Det känns i kroppen. Jag är påväg tillbaka.


Love S


Long day

Gud vilken lång dag det varit och jag är fortfarande uppe, som alltid en nattuggla! Imorse gick jag upp kl 07.00, tyckte det var skönt att snooza lite längre. Är faktiskt lite  imponerad att jag var ute i god tid till bussen och att jag hann sminka mig också. (underbart!) När jag skulle ta tunnelbanan mot Mörby C så träffade jag på massa bekanta ansikten, några från förra klassen. Vi hade en del att tala om, vi har ju inte setts på ett tag. Imorgon/idag skall vi bowla lite tillsammans och snacka om allt som förr. Kommer nog bli roligt.

Jag var på första farmakologiföreläsningen för K34. Mycket utav det som togs upp kommer jag ihåg. Jag har redan anteckningar från förra terminen , så det var skönt att för en gångs skull bara sitta och lyssna. Hade tidigare under morgonen haft kontakt med Erica att vi kunde luncha tillsammans, så jag fick träffa en del utav min älskade C-grupp! 

Träffade också studievägledaren och det gick väl ganska bra. Hon är så trevlig tycker jag. Blev dock lite orolig när hon sa att jag inte hade någon platsgaranti till skolan, för att jag tar uppehåll. Vad skall jag då göra? Fast de vill såklart ha tillbaks mig, så vi får hoppas att det löser sig. Min snälla skola har tagit emot massor med elever som sökt till Karolinska Institutet nu i vår, som för tillfället inte har kvar sitt Sjuksköterskeprogram. Då skall de rädda dom, så att jag som är deras egna elev inte kan komma tillbaka om jag så vill. Vi tar en dag i taget och jag skall bara fokusera på att klara de dumma tentorna som förföljt mig som ett svart åskmoln.  Skall bli en ny människa :) Jag fick VG på hemtentan, är så GLAD! Det känns som att jag är påväg åt rätt håll nu igen, iallafall för ett tag. Det är kul att lyckas.

Jag är som ny nu efter klippningen. Tog av lite från mitt långa hår på sidorna för att göra en tjockare och bredare lugg, blev fint. Tycker om färgen också, gjorde bara lite guldblonda slingor. Jag gillar att vara brunett!



Min fina telefon.                                              

Nu skall jag sova, för ska köra samma tidiga schema imorgon. Sover alldeles för lite för att orka med. Har massa ärenden att göra också, hoppas att min mobiltelefon SonyEricsson W595i (Vit) som  jag beställt kommit in. Jag längtar efter den, I want it now!

Love S


Anti pluggdag.

Halloj!

Idag skulle man vara duktig och börja plugga till Farmakologitentan (Läkemedel) var det tänkt. Så fort jag skall göra sånt som jag själv tycker är det tråkigaste som finns så hittar jag alltid på andra onödiga saker att göra. Måla fransk manikyr på naglarna till exempel och kolla runt på roliga internetsidor med snygga modekläder m.m.

Mamma skrev till mig också och sa att hon kunde få sluta tidigare på jobbet, hon frågade om jag ville hitta på något roligt och absolut, inte en tvekan! Allt för att slippa läsa ;) dumt! Vet vem som kommer få panik sen.

Så vi tog bilen till Skärholmen för att kolla lite fina kläder som man kanske kan önska sig i födelsedagspresent. Jag hittade en jättesöt liten benvit cardigan med små blommor som knappar och en mörkblå jeansjacka perfekt till våren. Hittade också en creméfärgad mössa med passande vantar som kommer bli så fint till min Fjällrävenjacka :) nu när kylan kommit igen.

Sedan avnjöt vi lite mat på en av restaurangerna, godaste vårrullarna. Hade bestämt med Fredrik igår att vi skulle se en film så mamma skjutsade hem mig till honom runt 20.00. Vi såg en helt galen komedifilm som gav många skratt och djupa diskussioner efteråt. Alltid trevligt!

Nu ligger jag här i min säng och klockan har redan blivit mycket. Jag som sa att jag skulle komma i säng i tid för en gångs skull, fast det säger jag ju jämt. Imorgon blir det skola igen på riktigt men inte med min klass, saknar dem. :( Jag skall gå på Farmakologiföreläsning och friska upp minnet eftersom jag redan läst den kursen förra terminen men inte klarat tentan. Tar nog en lång lunch med mina gamla klassisar, kul att träffa dem igen. Sen skall jag träffa studievägledaren igen och diskutera om mitt uppehåll och skriva på en lapp. Får hoppas det går bra.

Därefter beger jag mig till Liljeholmen och min mammas jobb, skall äntligen få åka och klippa mig. Kanske blir lite mer ljusa slingor och några bruna eller röda, vi får se? PLUGGA skall jag också.

Måste bara visa 3 snygga klockor jag såg på en hemsida idag som jag blev så sjukt förälskad i. Vill ha någon av dem! Men vet inte vilken som är snyggast. Vad tycker ni? Sen vill jag ha en ny snygg skinnväska, blir till att åka in till NK eller Åhlens City någon dag.





Nej, dags att sussa. Klockan står på 06.30. God!

Love S



Life is strange sometimes.

Jag måste vara en liten olycksfågel, för jag blir aldrig frisk. När jag väl blivit det så åker jag alltid på något nytt! Mitt immunförsvar har varit nere på botten sedan november 08 så man har börjat ledsna nu. Mamma och jag kom båda överens om att det var pannhålsinflammation jag hade, efter att jag varit hos en läkare som vägrade ge mig antibiotika. Hon tyckte inte att jag ryckte till nog när hon tryckte mig på pannan, vilket också var sant eftersom jag tagit en alvedon som gjorde att smärtan blev mindre.

Hon gav mig massa annat konstigt. Renexin och näsdroppar med kortison som skulle få mina svullna slemhinnor i näsan att svälla av. Visst funkade dem men usch vad ont jag hade fortfarande. Mamma bestämde sig för att ge mig Kåvepenin (peniciilin) sen till slut och inte förän idag har det börjat kännas bättre. Första dagen jag klarat mig utan smärtstillande. Min magsäck har börjat ge upp nu, så mycket tabletter som jag tagit den senaste veckan.

Veckan började ganska okej ändå. Gick upp jättetidigt igår för att ta mig till skolan (Sophiahemmet Sjuksköterskeskola) som ligger bredvid Kungliga Tekniska Högskolan. Min buss var dock försenad så min plan sprack att komma in lite tidigare och prata med studievägledaren. Jag stannade bara i 5 minuter när jag väl kom dit för hon hade bråttom till upprop i de andra klasserna. Fick bara en lapp att skriva på om uppehåll, så snart är det dags och jag har redan Farmakologitenta 2 feb. Jag fick iallafall andra bra saker gjorda, jag gick och köpte ett nytt terminskort till buss och tåg. Svindyrt som vanligt! Men nu kan jag ta mig vart jag vill igen, underbart!

Var hem en sväng och vilade, sen bar det av till staden igen fast den här gången med Michelle. Hon hade fått en gratisklippning i julklapp och när vi kom in till frisörsalongen fick vi se att det var "Robinssonstjärnan" Zëbyede Simsek som skulle klippa henne. Hur ballt var inte det, skönaste människan på detta jordklot. Som sagt en lång dag som slutade med 3 timmar på jobbet, intersport och senare Idrottsgalan.
 
Idag sov jag tyvärr bort lite av dagen, men fick ändå följa med på lite äventyr till Ikea. Michelle fick en ny fin lampa i köksfönstret. Passade in där väldigt bra tycker jag.

Nu sitter jag här och skall väl snart gå och lägga mig. I tid för en gångs skull. Imorgon skall jag plocka fram Farmakologböckerna och vara lite flitig, får se hur bra det går. Senare på kvällen skall jag träffa Fredrik för att se en film :)

Så en uppdatering får ni senare, gonatt!



Love S


Jag vill ha dig nu, som jag hade dig förut!

 

Bara älskar den här låten! Den säger så mycket vad jag känner, allt bara stämmer! 4 månader sedan nu. Tänker varje dag, det skall vara vi. <3 :/

"Jag försöker träffa andra men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig på alla sätt
det är dags att lägga på men att stanna känns så rätt"
Om man bara skulle våga släppa taget.

Lyssna, så förstår du!



Love S

Ikea, ett paradis..

Har precis kommit hem från Ikea, jag älskar att gå runt och bara titta på saker och det värsta av allt är att man alltid kommer ut med något därifrån. Köpte en ny matta till mitt rum och en tuff lampa att ha på golvet i mitt andra rum (skönt att ha två nu!) Skall fixa en tuff hylla på väggen där inne med och bädda upp sängen med massa stora mysiga kuddar.

Igår blev det Powerwalk med C och M. Eftersom jag varit sängliggandes hela förra veckan med feber, förkylning och rethosta så har jag tappat lite av min kondition. Fick lite ont i mitt ena knä. Jag tror att jag fått en pannhålsinflammation i pannan också för att jag snytit mig så dåligt :( skall jag aldrig bli frisk.. När jag trycker på pannan så värker det och även när jag böjer mig framåt, ett klart tecken.

Såg Törnrosa för första gången igår också, en söt liten film.
Såg även nya Batman filmen hos Fredrik i måndags, den var grym!

Nu skall jag ner och äta våfflor, mamma ropar... :)

Love S


Shopping, fruktsallad och färg.

Idag har jag och M varit och shoppat födelsedagspresent till C. Riktigt fina grejer! ;) Nu hoppas vi bara att hon blir glad.
Nu har jag precis färgat klart M´s hår, vi gjorde riktiga folieslingor och det blev bruna.... riktigt snyggt!

Innan vi började färga gjorde vi en god frukstsallad med mango, päron, kiwi, apelsin, äpple, banan och ananas. Gud vad nyttiga vi är!! Vi jobbar för beach -09.

Köpte några bra filmer, klassiker .... så kanske blir till att se någon ikväll. M skall på träning, så sportbh´n är redan på.

Vi längtar till lördag nu, fan vilket röjj det kommer att bli. Kul att killarna kommer hem från Åre också, så de hinner vara med. ;) Snart får jag skjuts hem också... blir till att äta något.







Love S


Förlåt, är det ett svårt ord?

En bra låt, som uttrycker just vad jag känner. Kan bara inte bli mer precis...
Hur ska jag få dig att prata med mig igen..... and...

What have I got to do to make you love me
What have I got to do to make you care
What do I do when lightning strikes me
And I wake to find that you´re not there

What do I do to make you want me
What have I got to do to be heard
What do I say when it´s all over
And sorry seems to be the hardest word

It´s sad, so sad
It´s a sad, sad situation
And it´s getting more and more absurd

It´s sad, so sad
Why can´t we talk it over
Oh it seems to me
That sorry seems to be the hardest word

Väntar på ett förlåt.....