Äntligen helg!

Sjukt efterlängtat med HELG!
Igår var Eric och Cissi hit med barnvagnen och bilstolen. De var så fina, hihiih åhh... vill se hur lillen ser ut nu. Vem det är :)

Jag fasar för hösten och vintern nu, varför då? Jo, dels för att jag lätt kan gå upp tidigt på mornarna nu när det fortfarande är ljust och hyfsat varmt i huset. På vintrarna blir det inte ljust förän vid lunch och huset är jämt kallt. Vilket resulterar i att jag kommer att ha svårt att ta mig upp ur sängen = mycket varmare och mysigare under täcket :P Usch jag vill verkligen inte!

Kom precis hem från skolan, har haft min första kemi föreläsning, och som vanligt är det full rulle framåt nu. Lika bra man ställer in sig på "panik" :) Tänkte läsa lite sidor i boken, för nästa vecka börjar de första övningstillfällena då de sidor som står med i detaljplaneringen tas upp. Lika bra att vara förberedd, sedan jobbar jag också i helgen. Vilket gör att allting känns stressat. Imorgon skall jag på kräftskiva hem till Johanna (en tjej som jobbat i min Intersportbutik, men hon är mammaledig nu). Det blir nog hela gänget som kommer vara med, det är ju kul!!!!

Ikväll kanske jag går ut, har inte bestämt mig än. I vilket fall som helst så kommer nog Leo hit efter att han slutat skolan, så skall vi umgås lite. Han skall ut med sin klass, och jag funtar på att följa med..... :/ Får se hur jag känner, hatar att festa dagen innan en jobbdag... speciellt om man är riktigt bakis. Sen är det ju så att ingen har sagt att man måste dricka sig redlöst berusad.... man kan ta det som en vuxen kvinna, dricka små mängder. ;)



Över till studierna.... men först lite lunch, så hjärnan fungerar! :)

Kramis!

Krogrunda?

Heeeej på er!
Det har varit en hyfsat bra start på denna vecka! Har varit duktig, suttit kvar i skolan och räknat massor ;) Mina klasskompisar var dock tråkiga och ville bara åka hem. När man går hem och räknar Matte får man nog mer gjort än när man skall läsa något. Fast jag tycker att det är skönt att stanna kvar där när jag ändå kommit dit i 2 timmar för en lektion. Man hinner göra mer och man slipper hamna efter. Igår lärde jag mig Trigonometri för första gången, riktigt intressant! :P Hah! Det handlar om Cos, Sin, Tan.... vissa av er vet säkert vad jag snackar om va!? ;P

Helgen då, vad har jag gjort? I fredags var jag med mamma och pappa hem till min äldsta bror. Pappa skulle hjälpa honom att lägga nytt golv i deras andra sovrum, som nu blir bebisens sovrum! :D Jag, mamma och Cissi tittade på tv och drack te. Jag hann också sticka en hel del på mössan. Sedan jobbade jag också i helgen! På lördagen var mamma och pappa bjudna hem till min moster som fyllde 58 år. Min sötnos kom och gjorde mig sällskap i "mys-soffan". Vi lagade mat tillsammans, såg två filmer och åt massor med godis.

Igår mötte jag upp Leonard på Söder. Hans kompis Petter skulle tillsammans med sina kompisar gå till varje pub/uteställe och dricka öl på götgatsbacken och götgatan. Blev dock bara 1 öl för mig, men för Leo blev det flera ;) Jag åkte tillsammans med han som var glad i hatten hem till mig därefter. Började kl 13 idag, så det var skönt att sova ut ordentligt. Idag stickade jag klart mössan till bebisen, den blev så fin! :D Första gången jag stickar något så bli imponnerade!


Jag har valt en neutral färg som passar både en flicka och en pojke. För vi vet ju inte vilken "sort" det är än! Spännande! Den är beräknad i slutet på september, 26 tror jag rättare sagt... så nu tycker jag "han/hon" kan ploppa ut!!!!!
 

Här är en bild på mig och Michelle från kräftskivan! (helt utanför detta ämne)

Idag efter skolan, jag gick till kl 16... så skulle jag åka till Telefonplan och möta Leo. Vi skulle kolla på hans lägenhet som han köpt. Det var dock världens krångel att ta sig dit från Kista när den linjen är avstängd från rådhuset till T-centralen. Jag var tvungen att först åka till Fridhemsplan med blåa linjen, därefter byta till gröna linjen mot Farsta strand och till sist i Slussen byta till röda linjen mot Fruängen. Vilket äventyr! Snacka om att det var turistig rundtur i Stockholms tunnelbana :P haha! Jag kom fram iallafall. Blev så förvånad när jag gick ut från Telefonplans tunnelbana att Leo´s hus låg nästan precis utanför. Riktigt skönt sen om jag hamnar på KTH Valhallavägen.. kommer säkert vara hos honom en del :)

Nej, nu skall jag dricka lite te och mysa! Leonard är hemma, tränar och bastar. Jag vill också ;(

/ Sarisen

Ringaren i Notre Dame

Jag och Leonard såg Disneyfilmen "Ringaren i Notre Dame" för någon vecka sedan. Första gången jag såg den! Riktigt sorglig faktiskt och tung handling. Fastnade iallafall för en låt som spelas i den filmen.

"Someday" - med Eternal.



Värd att höra...
:)

Hej svejs

Surströmmings-premiär!

Hej!
Igår var det surströmmingspremiär Tennstopet! Min mamma och hennes jobbarkompisar har som tradition att gå dit och äta det varje år, 3:e veckan i augusti. Jag var med för första gången förra året och jag gillade det verkligen! Många tycker att det luktar illa, som "prutt"... men känner man efter riktigt noga så luktar det inte så. Det kanske låter knäppt, men en fantast som jag blivit så tycker jag att det luktar gott. Det saftar sig i munnen och på tungan ;)

Alla tror att surströmming smakar som det luktar, men det kan jag säga att det INTE gör. Smaken är ganska salt och som perfekt kombination till det äter man hårt bröd, sötpotatis, gräddfil, rödlök och gräslök. Värt att testa! Tycker ni om sill så kommer ni garanterat tycka om detta :) I övrigt så åkte vi förbi Leonard på Söder på hemvägen och tog med oss honom hem. Stackaren fick stå ut med surströmmings andedräkten ;)

Imorse började jag kl 8 igen, så var uppe med tuppen. Känns som man kommer klara det riktigt bra. Dessutom får jag mig en rejäl promenad från Helenelund till Kista. Tar kanske 10-15 min! Leonard stannade kvar hemma och när jag kom hem kl 11 låg han fortfarande i sängen och myste. Eftersom jag var sjukt trött när jag kom hem så passade jag på att krypa ner igen en stund hos honom :)  Vi lagade lunch tillsammans och sen var han tvungen att åka hem och plugga lite. Jag skall nog också plugga lite och sen ska jag försöka sticka klart mössan till Eric och Cissis bebis :) Den är så fin, ni skulle bara se...

Så vi hörs senare! :)


Surströmming :)

/ Sarah


School, day 4

Uppdatering på skolfronten; KTH!

Nu har jag varit på skolan 4 hela dagar, hittils inga invändningar. Vi hade vår första Matematik föreläsning igår, då vi bara gick igenom massa som man lärde sig i grundskolan. För enkelt! :P Har även haft två övnings lektioner då vi gick igenom olika tal från övningshäftet på tavlan. Idag blev det massor med tal från boken som jag redan hade gjort hemma. Var uppe med tuppen imorse och var i skolan kl 8. Nu är jag hemma igen. Jag svängde in på matbutiken och köpte mig lite lunch. Nu tänkte jag göra ännu mer uppgifter från häftet och boken. Ingen idé att hamna efter här inte ;)

Senast jag räknade Matematik var i höstterminen 2005, och nu är jag där igen. Mattenörd!

Dags för läxa!



/ Sarah

Kungliga Tekniska Högskolan

Idag gjordes klivet in i den nya framtiden, siktet är nu inställt på Kungliga tekniska högskolan!

Jag hade inskrivning på Tekniskt Basår i Kista :) Tog tåget till Helenelund så jag var framme vid KTH runt 14.00, väl framme var det hur mycket folk som helst. Massor skulle skriva in sig i Stockholms universitet också och jag hittade först inte vart jag skulle. Efter att jag frågat en hel del folk och letat runt så fann jag mig tillrätta. Påväg in i aulan började jag prata med en jättetrevlig tjej som visade sig vara från Gävle. Det satte sig även en annan tjej på min andra sida som var så framåt och presenterade sig direkt, hon var från Ekerö. Så nu har jag lärt känna 3 trevliga :)

Imorgon skall vi välja vilken klass vi skall gå i och hoppas på riktigt sköna människor i min. Vill helst också lära känna många, dels för att det är viktigt med många kontakter men också att man kan behöva lite olika synvinklar och kunskaper från olika människor. En hel del killar skulle också vara trevligt! :) :P Så nu kan man släppa det jobbigaste av allt, hitta rätt och lära känna folk!

För att skriva om något som är helt utanför detta samtalsämne så skulle jag vilja säga att jag hade en väldigt trevlig helg. Vi var i Eskilstuna i lördags och firade min mammas lillebror som fyllde 50 år. Blev mycket mat, dricka, samtal och skratt och vid 20.00 begav vi oss hemåt. Mammas äldsta bror och fru åkte med oss också. Vi svängde förbi hem en snabbis, bytte om och gick på toaletten. Sedan åkte vi till Liljeholmen, ställde bilen vid mammas jobb och tog tunnelbanan mot Zinkens damm. Det var midnattsloppet där inne och min bror Niklas skulle springa med en kille från Intersport. Jag, mamma och pappa mötte upp Leonard också. Regnet stod som spön i backen, mysigt men på samma gång kyligt. Väl hemma blev det mackor och varmt te, men bäst av allt var att min sötis kramade mig varm när vi skulle sova <3 Mysigt att vakna upp bredvid honom också! :) Leonards storasyster Sofia fyllde 25 år igår och jag var bjuden på hennes "kalas" Jättetrevligt att träffa alla hans släktingar och hela hans familj är så otroligt gullig.

Nu sitter jag och dricker en Coca Cola och försöker smälta alla intryck från idag. Imorgon är en ny dag med fotografering och första Matematik C lektionen. Spännande! Det här blir nog bra....


Bild från vänster; Jag i Vidja, Min snygging, Jag och Mamma på Midsnattsloppet.

/ S

Livslust!

Så har vi gått in i augusti månad! Värst vad jag hamnat efter igen, ber om ursäkt för det! :$ Som vanligt finns det alldeles för mycket saker som har hänt och man kommer knappt ihåg allt. Hur skall det då gå att få ner det i text kan man fråga sig :P Jag får göra så gott jag kan!

Bilder på kläderna som jag köpte på Lager 157 har jag inte orkat fota, så det kommer nog inte upp något på dem. De får ni istället se "live" på mig ;) Iallafall ni som oftast brukar umgås med mig. Jag har dock äntligen hittat ett halsband till alla mina "pearls for girls" berlocker och sen köpte jag även en till ny berlock. Glömde berätta för ett att de går att finna på "Sisters" butiken.

Jag, mamma och pappa gjorde en mysig utflykt till Hammarby sjöstad och finnboda hamnen där massa stora lyxkryssare åkte förbi. Jag är redan såld på Hammarby sjöstad, sedan jag och Leonard gick en promenad där tidigare i våras. Så himla fint där nere vid Lumabryggan. Pappa är jättesugen på att flytta till stan och mamma vill nog det med. Leonard har ju köpt en lägenhet vid Telefonplan, så där lär man ju också hålla till en del. Han skall börja leta soffa snart och självklart kommer jag inte kunna låta bli att tycka till. För min egen del så har jag 600 ködagar nu i studentbostäder, så snart kanske man kan få tag på en etta eller något.

Min pappa har hunnit fylla år och honom firade vi här hemma tillsammans med familjen, morbror. moster och brödernas flickvänner. Han fick ett inspelningsprogram på cd, så han kan spela över alla barndomsfilmer till DVD :) Lite ballt!






Vi var även upp till Dalarna och Falun förra veckan. Det var min älskade mormors urnsättning. Vi passade även på att åka upp till landet och bada i det 22-gradiga vattnet. Så himla mysigt!

På fredag blir det kräftskiva med mamma, pappa, michelle och hennes föräldrar. Senare på kvällen har vi lite planer på att våldsgästa michelles killes kompis hus, där han har en utomhus-bubbelpool på tomten. Nu kanske han skall åka till Estland så då blir det inte av. :(

På lördag fyller min morbror 50 år, så då bär det av till Eskilstuna och stort kalas. Niklas skall springa midnattsloppet i stan samma kväll/natt och vi planerar att åka hem lagom till att se honom.

Jag är också skitnervös inför måndag, då jag skall börja tekniskt basår på KTH i Kista. Jag kommer att lära känna massa nya människor, vilket skall bli jättekul. Samtidigt så börjar allt på allvar igen, nya ämnen och nya äventyr :D Nu är det fullt ös från start, skall plugga arslet av mig kan jag lova! Det gäller inte att ge upp i första laget. Tur att jag har Leo som kanske kan hjälpa mig ibland. Känner många som är duktiga och som kan hjälpa att förklara. Det blir nog skitbra.

Leo, nu skall jag aldrig mer glömma bort att skriva här. Ja, vad skall du göra på jobbet utan min älskade blogg ;) Håller med om att den är helt sjukt bra. Hihi! Kanske skall börja skriva små inlägg till dig personligen ;) <3 <3

I övrigt så sitter jag och pluggar ifatt all sommarmatte som jag kommit efter med. Imorgon skall jag nog åka in till stan och köpa mig den gamla Matte A+B boken som jag hade i gymnasiet. Det är en skitbra bok som säkert kan hjälpa mig att komma in på rätt spår igen. Jag är så sjukt ringrostig att jag nästan blir tokig. Det känns irriterande, sånt som var en baggis förut är nu istället ett stort mysterium. Det kommer även bli  Matte C boken och en formelbok.

Igår var jag också till en butik och köpte garn till "blåbärsmössan" som jag skall sticka till Eric och Cissi´s bebis :) Den kommer att bli benvit med gråa detaljer. Nu är det nämligen inte långt kvar tills den ploppar ut. I slutet av september är jag Faster :) hihi. Skall bli så himla kul. Höst som jag annars verkligen hatar kommer komma med solsken till mig! Ikväll skall jag, mamma och pappa hem till Cissi´s föräldrar. De har ett hus vid sjön i Vidja och då kommer det finnas ännu mer möjlighet att sticka på mössan. Så får Cissi också se hur fin den blir :) Mamma får hjälpa mig med att sticka in de gråa detaljerna, för så lätt är det inte.

Nej, nu skall jag fortsätta där jag slutade, har kommit ganska långt. Skall bli bättre på att uppdatera i fortsättningen. Blir nästan jobbigare för er att läsa sånt här än att jag börjar skriva lite varje dag.

So long babes! / Sarah